Péntek, 2024-03-29, 10:18 AM
Üdvözöllek Vendég


Nyitólap | Profilom | Kilépek | RSS

Nyitólap » 2011 » Május » 6 » A Mobilitás Iroda felhívása
4:29 PM
A Mobilitás Iroda felhívása
Kedvet é rzel ahhoz, hogy kipróbáld az önkéntes munkát, de nem tudod, hogy hogyan kezdj bele? Esetleg már régóta önkéntes vagy, és még több tapasztalatot szeretnél gyűjteni? Akkor mindenképpen jelentkezz az Európai Ifjúsági Hét Mini EVS című regionális programjára!
 

Idén is megrendezésre kerül az Európai Ifjúsági Hét, 2011. május 15-21. között. Hazánkban a Mobilitás több központi és régiós programot valósít meg. A programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az Európai Unió által biztosított lehetőségekre és az európai értékekre. Az Európai Ifjúsági Hét tehát Rólatok szól, Nektek szól, így természetesen lehetőségetek nyílik részt venni a programokon.

A rendezvény egyik központi témája az önkéntesség. Ennek jegyében kerül megrendezésre a Mini EVS nevű program. Ha még nem hallottál az EVS-ről (Európai Önkéntes Szolgálat), akkor minden információt megtalálsz az alábbi honlapon:http://www.mobilitas.hu/flp .

De mit is jelent pontosan a Mini EVS?
A programhét során, hétfőtől csütörtökig, egy-egy nap erejéig többek között a régióban tartózkodó 22 EVS önkénteshez csatlakozhattok, végig kísérhetitek a napi rutinját, ismerkedhettek vele, és a feladataival. Mindeközben megismerhetitek az önkéntes motivációit, az általa képviselt kultúrát, nyelvet gyakorolhattok, barátságot köthettek, és megérezhetitek az önkéntes munka lényegét. Várhatóan olyan helyszíneken is végezhettek önkéntes munkát, ahol éppen nincs EVS önkéntes, de részt vehettek a szervezet életében, aktuális feladataiban. Az úgynevezett fogadószervezetekről készül egy adatbázis, ebből ki tudjátok választani a számotokra szimpatikus helyet, tevékenységi kört (a fogadószervezetek többek között óvodák, fogyatékos fiatalokkal foglalkozó szervezetek és ifjúsági szervezetek). Ezek után már nem kell mást tennetek, csak eltölteni egy kellemes napot önkéntesként. A programot követően pedig készíthettek rövid beszámolókat a napotokról, amelyre Facebookon gyűjthettek szavazatokat. Aki a legtöbb szavazatot gyűjti projektbeszámolójával, nyereményben részesül.

Amennyiben kedvet kaptál a Mini EVS programhoz, akkor küldj egy e-mailt Rafa-Gyovai Tibornak (rafa-gyovai.tibor@mobilitas.hu).

Jelentkezési határidő: 2011. május 11.

További program az EVS Spirit nevű rendezvényünk, mely az általatok kedvelt vendéglátóipari egységekben kerül megrendezésre, és ahol a városban dolgozó önkéntesek számolnak be munkájukról, kérdezhettek tőlük, illetve tájékozódhattok az EVS-ről is. Várunk mindenkit szeretettel!

részletes programok, prioritások és további információk a http://www.mobilitas.hu/ifjusagihet honlapon tekinthetők meg. A régiós programok a Mobilitás Dél-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda Facebook oldalán is követhetők.

Megtekintések száma: 892 | Hozzáadta: Miki | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Mentett bejegyzések
Körkérdésünk
Értékeld a honlapot
Összes válasz: 19

Megosztás

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
 
 


Copyright MyCorp © 2024 | Honlapszerkesztő - uCoz